Bringebær

Når vi er rundt  st. Hans nærmer det seg at bringebæra blomstrer! Da er det yrende liv mellom radene. Våre høytflyvende og lykkelige bier suser rundt mellom radene å sanker nektar og pollen. Med seg på laget har de en gjeng med surrete humler. Vi kan med trygghet påstå at det ikke bare vi som elsker bringebær!

Gårdsutsalg

Bæra begynner å bli moden i slutten av juli til og med august, da har vi gårdsutsalg. Alle er velkomne til å kjøpe sin egen bær hos oss. Vi holder åpent fra tidlig på morgenen til sent på kvelden, hver dag i sesongen. Her får du ferdig plukket bær etter ønsket mengde.

Glen Ample

Sorten vi har heter Glen Ample, dette er en sort som opprinnelig er fra Skottland. Her i Norge er dette hovedsorten av bringebær. Dete er en stor og fin sort, som er godt egnet til å fryse rett i kurvene eller å lage syltetøy og saft av. Med det gode jordsmonnet vi har på Toten, morenejord full av mineraler, og at bærene er i solhelling gjør at de er supergode! Lange dager med sol og ikke for høye temeraturer hjør at bære kan bruke masse tid på å bli moden, da smaker den enda bedre.

Tips

Frys våre 300g kurver og ha til kakepynt, smooti, eller til is. På den måten har du norske og lokale Totenbær hele sesongen!